Re: Świadectwo z wyjścia z homoseksualizmu
stanley30 napisał(a):
ecuuleuss, a mam pytanie do Ciebie, czy jesteś taką znawczynią, że wszystko wiesz, czy po prostu masz takie wrażenia, i to jako kobieta a nie facet.
Psychicznie jestem facetem. Nie wiem wszystkiego, to oczywiste, ale wiem na tyle aby prowadzić konstruktywną dyskusję na ten temat.
Z Twoich wypowiedzi widać że nadal homoseksualne skłonności nie zniknęły, być może zostały tylko stłumione. Nie popieram wchodzenia w małżeństwo jako homoseksualna osoba świadoma swojej odmiennej orientacji. Ty możesz mieć inne zdanie, ale nie odpowiedziałeś na pytania dotyczące Twoich odczuć co do kobiet.
Wiem że w ośrodkach typu Odwaga czy Pomoc a także w wypowiedziach psychologów na temat homoseksualizmu dosć czesto pojawia się to przekonanie że relacje z rodzicami są główną przyczyną powstawania orientacji homoseksualnej, ale mam co do tego pewne refleksje które przedstawiam powyżej.
Nie wydaje mi się iż to jest tylko jedyna przyczyna, ponieważ zaburzone relacje z rodzicami i brak ojca jest dość często spotykane w rodzinach, a czy uważasz że w dawniejszych czasach gdzie było 6 lub 12 dzieciaków a ojciec i matka harowali w polu a dzieciak znał tylko ojcowki pas, to co, byli sami homoseksualiści, z tych dzieci wyrastali geje i lesbijki? Dlatego ta teoria jest dyskusyjna. Ale zamiast podejmować dyskusję uciekasz w jakieś dziwne rejony atakowania rozmówcy.
Cytuj:
Bo jak kiedyś moda była że facet nosił spodnie a kobieta spódnicę tak dzisiaj wszystko się po wywracało do góry nogami
Stanley, zapoznaj się proszę z definicją transseksualizmu, nie jestem kobietą która chce nosić spodnie na złość facetom. Mylisz feminizm z transseksualizem.
Cytuj:
kobiety chcą mieć jak największą władzę nad mężczyznami, a ci co raz bardziej robią się zniewieściali, i to pozwala Wam kobietom na ich pełną kontrolę
Ale my tutaj nie rozmawiamy o feministkach. Poza tym, co jest złego w tym że kobiety też chcą decydować o sobie? Mają do tego prawo a jest to prawem człowieka. Zmieniasz temat o 360 stopni, piszesz zupełnie nie na temat.
Poza tym, mam wrażenie że chcesz obwiniać kobiety, rodziców i cały świat o to że jesteś homoseksualny. Nie wiem dlaczego też kojarzysz wrażliwość czy też empatię lub inne cechy z byciem gejem. Są heteroseksualni mężczyzni którzy przejawiają takie cechy. Nie są gejami. Kobiety noszące spodnie nie są winne temu że masz skłonności homoseksualne.