sklep
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 03, 2010 2:24 am

Radio Katolik - czyli Radyjko.pl 
Autor Wiadomość
Patrzy z daleka
Patrzy z daleka

Post Radio Katolik - czyli Radyjko.pl
W tym wątku proszę poruszać wszelkie sprawy związane z funkcjonowaniem naszego radyjka - www.radiokatolik.pl - playera dedykowanego: www.radyjko.pl - itp.

Wt kwi 08, 2008 7:20 pm
Zobacz profil Wyślij e-mail
Zagadywacz
Zagadywacz

Post Re: Radio Katolik - czyli Radyjko.pl
Widzę, że post już ma dwa lata i nikt się nie wypowiada... trochę mnie to dziwi.

Ja dość często słuchałem Radyjka, ale ostatnio coraz częściej leci tam muzyka świecka, zresztą informacja o tym pojawiła się nawet w ramówce. Uważam, że to bez sensu puszczać w tego typu rozgłośni muzykę świecką (pozwolę sobie wrzucić link do tekstu, który niedawno na ten temat napisałem: http://psur.pl/news_jeden.php?id=95). Tak samo repertuar - może mi się wydaje, ale jeszcze niedawno był bogatszy.

Mój typ jest taki: tylko muzyka chrześcijańska, w tym jak najwięcej polskiej oraz bogaty repertuar, bo lepiej puszczać więcej piosenek niż ograniczać się tylko do "przebojów".

Pn cze 02, 2008 1:29 pm
Zobacz profil WWW
Dyskutant
Dyskutant

Radyjko świetne. RDS z okładkami płyt -super. Brakuje mi tylko poukładania muzyki w bloki tematyczne jak np w gaduradio, bo nie wszystko co leci sprawia mi przyjemność. Nie trawię ciężkich kawałków jak np. 2Tm2;3 i często po prostu wyłączam. Cóż, de gustibus non est disputantum...

Wt sie 12, 2008 10:24 pm
Milczek
Milczek

Dziękuje "Wam" bardzo za stworzenie takiej stacji. Szczęść Boże!!

Edit: Moderacja

Na litość Pańską...

Śr gru 10, 2008 6:25 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Szczęść Borze!!
Chciałeś pewnie powiedzieć DARZ BÓR

Weiter, weiter ins Verderben
Wir müssen Leben bis wir sterben

Śr gru 10, 2008 6:50 pm
Dyskutant
Dyskutant

Jestes bezlitosny.Ja bym nie chciala byc Twoja pacjentka. ;/

Śr gru 10, 2008 10:23 pm
Milczek
Milczek

Od niedawna słucham radyjko.pl. Mam kilka uwag a właściwie pytań do Admina: dlaczego u mnie na kanale czerwonym słychać muzykę spokojną a na zielonym odwrotnie? Wczoraj mogłam słuchać tylko na jednym kanale, bo na drugim wyskakiwał błąd nr 41. Dziś działają oba :lol: Tyle problemów technicznych.

Cieszę się, że odkryłam radyjko i jego repertuar! Jestem zdumiona jak wielu polskich autorów komponuje i gra muzykę chrześcijańską?! No i MUZYCZNE DARY - nareszcie usłyszałam Natalię Niemen i jej "Być mamą to moja kariera" oraz inne przeboje z listy. Dotychczas czytałam tytuły w tygodniku NIEDZIELA :(

Czekam na odpowiedź :)

Pn sty 25, 2010 10:49 am
Patrzy z daleka
Patrzy z daleka

Miło nam poinformować, że jest już dostępny nowy playerek naszego radyjka. Zachęcamy do jego ściągnięcia i zainstalowania. Wszystko co potrzeba wiedzieć opisane jest na www.radyjko.pl
Nowy program umożliwia słuchanie obu kanałów już w poprawnej konfiguracji - czyli "kanał czerwony" z muzyką szybką i "zielony" z muzyką łagodną. Oczywiście poprawnie działaja też "RDS-y okładkowe" dla obu kanałów.
2 lutego 2010 mija 5 lat od powstania Radia Katolik - więc ten playerek i podział na 2 kanały to taki malutki prezent dla wszystkich słuchaczy.

So sty 30, 2010 9:50 pm
Zagadywacz
Zagadywacz

Post Coś dla Linuksa... tylko że nie działa
Istnieje bardzo dobry plejerek, dedykowany do słuchania radia przez internet, nazywa się Radio Tray, oczywiście bezpłatny - tu jest jego strona domowa. Po uruchomieniu program rezyduje sobie w zasobniku i po kliknięciu lewym klawiszem myszki wyświetla zestaw skonfigurowanych stacji:
Obrazek
Wystarczy kliknąć i rozpoczyna się odbiór stacji, bez wyświetlania dodatkowych okien, poza dymkami z nazwami kolejnych utworów. Urządzenie jest nienachalne, a w zestawieniu z Gnome PulseAudio można wybrać mu konkretną wysokość głosu.

Sama konfiguracja jest bardzo prosta (kliknięcie w miniaturkę odsłoni powiększenie):
Obrazek

Programik ten wymaga w konfiguracji podania odpowiedniego adresu. Postać może być różna:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać jest spolszczony w stopniu wystarczającym do obsługi. Niestety, ku mojej frustracji, nie udało mi się wykorzystać jakiegokolwiek linku z dostępnych na stronach Radyjka, do podłączenia go pod Radio Tray.

Nie wiem, czy robię coś źle, czy też nie można zrobić czegokolwiek?

Pn sie 09, 2010 11:26 am