Czy Kościół straszy piekłem?
Czy Kościół straszy piekłem?
Autor |
Wiadomość |
joannabw
Niesamowity Gaduła
|
 Re: Czy Kościół straszy piekłem?
watchman napisał(a): joannabw napisał(a): Jak to doczytałeś  ? Wystarczyła odrobina złej woli.. I tak lekko się przyznajesz. Przeczytałam swoją wypowiedź kilka razy i nie zauważyłam, żebym napisała coś zgodnego z twoją odpowiedzią.
|
Pt lip 26, 2013 6:44 pm |
|
 |
watchman
Niesamowity Gaduła
wyznanie: nie chcę podawać
|
joannabw napisał(a): Przeczytałam swoją wypowiedź kilka razy i nie zauważyłam, żebym napisała coś zgodnego z twoją odpowiedzią. W tym co pisze MJ również nie mogę się doszukać czegoś zgodnego z twoją oceną..
|
Pt lip 26, 2013 6:56 pm |
|
 |
joannabw
Niesamowity Gaduła
|
Sorki, nie nadążam dzisiaj za twoim myśleniem.
|
Pt lip 26, 2013 7:04 pm |
|
 |
watchman
Niesamowity Gaduła
|
Wyjaśnię, jak można źle zrozumieć to co napisałaś.. Cytuj: "Jezus mówił, że to czym jest dobro, a co pochodzi od złego poznamy po owocach." Piszesz tutaj że poznamy TO. Piszesz o czymś co poznamy po owocach. Tym czymś jest dobro, które pochodzi od złego... Jak widzisz ocena zależy w dużej mierze od dobrej bądź złej woli..
|
Pt lip 26, 2013 7:06 pm |
|
 |
Małgosia
Niesamowity Gaduła
wyznanie: katolik
|
watchman napisał(a): Piszesz tutaj że poznamy TO. Piszesz o czymś co poznamy po owocach. Tym czymś jest dobro, które pochodzi od złego... Wciskasz jej kit, albo chcesz zrobić wodę z mózgu. joannabw napisała, że dobro i zło (to, czym są) poznamy po owocach: "Jezus mówił, że to czym jest dobro, a co pochodzi od złego poznamy po owocach." Przeczytaj ze zrozumieniem, jeśli źle zrozumiałeś lub przestań robić wodę z mózgu j-bw, jeśli zrozumiałeś dobrze.
_________________ "Tylko miłość jest twórcza. Nienawiść prowadzi donikąd". /Maksymilian Kolbe/
|
Pt lip 26, 2013 7:11 pm |
|
 |
watchman
Niesamowity Gaduła
|
@ Małgosia Się koleżanko nie unoś, bo ja tylko zademonstrowałem jak można fałszywie kogoś zrozumieć. Tak jak to ma miejsce w przypadku MJ i oceny tego co tutaj pisze..
|
Pt lip 26, 2013 7:14 pm |
|
 |
joannabw
Niesamowity Gaduła
|
Łooo maaatkoo  Małgosia jakoś dobrze odczytała. A ty tak do końca rozumiesz MJ'a?
Ostatnio edytowano Pt lip 26, 2013 7:19 pm przez joannabw, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lip 26, 2013 7:15 pm |
|
 |
Małgosia
Niesamowity Gaduła
|
watchman napisał(a): @ Małgosia Się koleżanko nie unoś, bo ja tylko zademonstrowałem jak można fałszywie kogoś zrozumieć. Tak jak to ma miejsce w przypadku MJ i oceny tego co tutaj pisze.. Wyobraź sobie, że skoro potrafiłam zrozumieć właściwie to, co napisała j-bw, tak samo właściwie rozumiem MJ, który pisze takie bzdury, ze żal czytać, nie mówiąc już o komentowaniu. Po prostu szkoda mi na niego klawiatury.
_________________ "Tylko miłość jest twórcza. Nienawiść prowadzi donikąd". /Maksymilian Kolbe/
|
Pt lip 26, 2013 7:18 pm |
|
 |
Soul33
Gaduła
Dołączył(a): Śr lut 29, 2012 1:03 pm Posty: 835 Lokalizacja: dyspensa:)
|
sahcim napisał(a): to nie masakra intrygowała i wciągneła dziecko ale to, co budziło w nim pozytywne odczucia Nie tylko to, co budzi pozytywne uczucia może wciągać, ale także to, co budzi uczucia negatywne, np. lęk. Tak jest w problemach ze skrupulanctwem lub innych przejawach nerwicy. Przy czym przepracowanie takich problemów (wymagające "wciągnięcia" się w nie) może być jedyną drogą do ich rozwiązania, ale musi być dokonane w odpowiedni, terapeutyczny sposób, najlepiej pod okiem fachowca.
_________________ Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
|
Pt lip 26, 2013 7:19 pm |
|
 |
kacperek29
Niesamowity Gaduła
|
watchman napisał(a): @ Małgosia Się koleżanko nie unoś, bo ja tylko zademonstrowałem jak można fałszywie kogoś zrozumieć. Tak jak to ma miejsce w przypadku MJ i oceny tego co tutaj pisze.. Mj potrzebuje obrońcy? Sam nie umie pisać? Chyba, że odczuwasz potrzebę obrony swojego guru.
|
Pt lip 26, 2013 7:22 pm |
|
 |
watchman
Niesamowity Gaduła
|
kacperek29 napisał(a): Mj potrzebuje obrońcy? Sam nie umie pisać? Chyba, że odczuwasz potrzebę obrony swojego guru. Naturalna reakcja. Tobie wydaje się, że niesłusznie strofuję Małgosię, więc żeś stanął tym postem w jej obronie. Tak samo ja. Uważam, że MJ pisze prawdziwe, logiczne treści. Sprzeciwiam się, gdy gdy ktoś twierdzi o nich inaczej.. To jest normalne zachowanie, na portalu dyskusyjnym..
|
Pt lip 26, 2013 7:29 pm |
|
 |
kacperek29
Niesamowity Gaduła
|
watchman napisał(a): kacperek29 napisał(a): Mj potrzebuje obrońcy? Sam nie umie pisać? Chyba, że odczuwasz potrzebę obrony swojego guru. Naturalna reakcja. Tobie wydaje się, że niesłusznie strofuję Małgosię, więc żeś stanął tym postem w jej obronie. Tak samo ja. Uważam, że MJ pisze prawdziwe, logiczne treści. Sprzeciwiam się, gdy gdy ktoś twierdzi o nich inaczej.. To jest normalne zachowanie, na portalu dyskusyjnym.. Po pierwsze nigdzie nie odniosłem się do Małgosi. Po drugie naturalną reakcją jest dyskusja na argumenty. Twoje posty to zero argumentów.
|
Pt lip 26, 2013 7:39 pm |
|
 |
Małgosia
Niesamowity Gaduła
|
watchman napisał(a): Tobie wydaje się, że niesłusznie strofuję Małgosię, więc żeś stanął tym postem w jej obronie. kacperek29 wcale mnie nie bronił, bo i nie było takiej potrzeby. Co do strofowania mnie, to chyba nie bardzo wiesz co ono oznacza. Ty po prostu oburzyłeś się, że nie pozwoliłam Ci zrobić wody z mózgu j-bw, a miałam do tego prawo i nawet obowiązek. To, że Ty wierzysz MJ, a nie Kościołowi, chociaż wypowiadasz "wierzę w jeden, święty i apostolski Kościół" jest twoja prywatna sprawą. Tzn. już teraz prywatna, bo do tej pory próbowaliśmy Ci uświadomić, że MJ myli się i to bardzo. Teraz, w myśl słów "Jeśli w jakim miejscu was nie przyjmą i nie będą słuchać, wychodząc stamtąd strząśnijcie proch z nóg waszych na świadectwo dla nich!" (Mk 6,7) nie widzę sensu przekonywania Cię, ale nie mogę pozwolić, abyś mieszał w głowach innym użytkownikom forum.
|
Pt lip 26, 2013 7:47 pm |
|
 |
watchman
Niesamowity Gaduła
|
kacperek29 napisał(a): Po pierwsze nigdzie nie odniosłem się do Małgosi. Odnosiłeś się do moich słów, które do niej skierowałem.. kacperek29 napisał(a): Twoje posty to zero argumentów. Dokładnie mam takie samo wrażenie czytując Ciebie.. Co innego, gdy czytam treści MJ. Tam są logika i argumenty, których nie jesteś w stanie zbić.. Z prawdą nie wygrasz.. Możesz tylko na nią cyt. "poszczekać.." 
|
Pt lip 26, 2013 8:00 pm |
|
 |
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Cz sty 14, 2010 12:50 pm Posty: 19197 Lokalizacja: Rzeczpostpolita Polska
|
watchman napisał(a): Co innego, gdy czytam treści MJ. Tam są logika i argumenty, których nie jesteś w stanie zbić.. Z prawdą nie wygrasz.. Możesz tylko na nią cyt. "poszczekać.."  W tekstach ŚJ też jest "logika i argumenty", ale to jeszcze nie sprawia, że zawierają Prawdę. Prawdę, watchmanie, głosi Kościół katolicki, którego MJ już dawno temu przestał słuchać. Ty zaś, niestety, podążasz drogą MJa.
|
Pt lip 26, 2013 8:02 pm |
|
|