Grupa modlitewna - Żywy Różaniec Katolika
Autor |
Wiadomość |
Brandeisbluesky
Niesamowity Gaduła
wyznanie: katolik
|
 Re: Grupa modlitewna - Żywy Różaniec Katolika
To nie jest odpowiedź na moje pytanie o korektę. Dążyłam do wyraźnego sprecyzowanie kompetencji zelatorki, by uniknąć takiego mieszania, jakie teraz uprawiasz.
|
N cze 30, 2019 2:59 pm |
|
 |
bergamotka
Niesamowity Gaduła
|
Jasne, najlepiej było i wtedy i teraz udawać idiotkę. Teraz tylko czekam na przeprosiny z twojej strony. No chyba żea temat waszych praktyk można pisać tylko pochwały najwyraźniej, a ty możesz snuć do woli obraźliwe insynuacje pod moim adresem.
|
N cze 30, 2019 3:06 pm |
|
 |
Brandeisbluesky
Niesamowity Gaduła
|
To też nie jest odpowiedź, której oczekuję. Oskarżyłaś Małgosię, więc wykaż, że nie ma kompetencji modyfikowania intencji ogólnych.
|
N cze 30, 2019 3:07 pm |
|
 |
Małgosia
Niesamowity Gaduła
|
A więc po kolei: Wykładnia Robura co do moderowania w sytuacji oskarżenia o wklejanie intencji wedle uznania (kłamstwo, bo dałam pod głosowanie): viewtopic.php?p=1071185#p1071185Moja propozycja, co do której nie było sprzeciwu: viewtopic.php?p=1071368#p1071368Nienaruszalne są intencje stałe. I dla przypomnienia słowa Admina: Cytuj: Reszta, która lubi się kłócić ma całe forum do dyspozycji i tam zapraszamy do wymiany zdań oczywiście na warunkach określonych przez regulamin forum i moderatorów. viewtopic.php?p=1071192#p1071192
_________________ "Tylko miłość jest twórcza. Nienawiść prowadzi donikąd". /Maksymilian Kolbe/
|
N cze 30, 2019 3:16 pm |
|
 |
Brandeisbluesky
Niesamowity Gaduła
|
LIPIEC Intencja ewangelizacyjna:
Aby politycy, uczeni i ekonomiści pracowali razem na rzecz ochrony mórz i oceanów.
|
Wt lip 02, 2019 2:10 pm |
|
 |
Robur
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Pt mar 26, 2004 5:06 pm Posty: 4535 Lokalizacja: Poznań
|
Intencje ogólne rzeczywiście się rozrosły. Tak na spokojnie może zastanowić się nad ich nową formą. (do sierpnia  ) Np. Przyjmujemy, że są cztery ogólne intencje. Jeśli wchodzą nowe, to automatycznie ostatnia po minimum miesiącu schodzi z "grafiku".
|
Śr lip 03, 2019 3:25 pm |
|
 |
Małgosia
Niesamowity Gaduła
|
Że co? Możesz wskazać co dodałam (poza tą ostatnią, którą zaproponował Jockey) od czasu (kwiecień 2017r.), kiedy zostały podzielone na stałe i ogólne? Było 7, a jest 8: viewtopic.php?p=1071368#p1071368Cztery intencje to są stałe.
_________________ "Tylko miłość jest twórcza. Nienawiść prowadzi donikąd". /Maksymilian Kolbe/
|
Śr lip 03, 2019 4:23 pm |
|
 |
sam2
|
Czyzby Bog limitowal ilosc intencji i wysluchiwanych modlitw? Jak by co to przyjme nadmiarowe intencje. Moj Bog nie stawia limitow.
|
Cz lip 04, 2019 9:07 pm |
|
 |
Robur
Czuwa nad wszystkim
|
sam2 napisał(a): Czyzby Bog limitowal ilosc intencji i wysluchiwanych modlitw? Jak by co to przyjme nadmiarowe intencje. Moj Bog nie stawia limitow. To dobrze, że tobie nie stawia limitów. Jeśli chcesz wspomóc kogoś modlitwą - bardzo dobrze. Przyjmuj bez limitu wszystkie intencje od wszystkich.
|
Pt lip 05, 2019 10:15 am |
|
 |
sam2
|
Robur napisał(a): sam2 napisał(a): Czyzby Bog limitowal ilosc intencji i wysluchiwanych modlitw? Jak by co to przyjme nadmiarowe intencje. Moj Bog nie stawia limitow. To dobrze, że tobie nie stawia limitów. Jeśli chcesz wspomóc kogoś modlitwą - bardzo dobrze. Przyjmuj bez limitu wszystkie intencje od wszystkich. Wszystkie to raczej nie bo nie bede prosil Boga o cos co wiem ze jest zle. Natomiast modlitwy za kaplanow sa tymi ktorych nie mozna odrzucac. Modlac sie za kaplana modlisz sie za cala jego parafie i tych ktorych moglby prowadzic na dobra droge. Ta wczesniejsza wypowied byla nieco za bardzo drastyczna ale potrzebna.
|
Pt lip 05, 2019 1:39 pm |
|
 |
Robur
Czuwa nad wszystkim
|
Wszystkim członkom Róży chciałbym ze swojej strony podziękować za modlitwę w intencji zdrowia syna. Nastąpiła poprawa sprawności (uszkodzenie nerwu w nodze, silne bóle). Ostatnio przebiegł półmaraton, a był czas, że samo chodzenie sprawiało bolesność. Dziękuje.
|
So lip 06, 2019 2:14 am |
|
 |
Brandeisbluesky
Niesamowity Gaduła
|
Brandeisbluesky napisał(a): LIPIEC Intencja ewangelizacyjna:
Aby politycy, uczeni i ekonomiści pracowali razem na rzecz ochrony mórz i oceanów. Powyższa intencja papieska jest podana na: https://www.ampolska.co/art-2311-Wyjasnienie-papieskiej-intencji-AM-lipiec-2019.htmczy na https://opoka.org.pl/biblioteka/T/TA/TAM/pp_intencje_2019.html, jednak inna intencja, tj.: Aby ci, którzy wymierzają sprawiedliwość, działali uczciwie, by niesprawiedliwość, która przenika świat, nie miała ostatniego słowa.jest podana na https://misyjne.pl/papieskie-intencje-modlitewne-na-2019-rok/czy na https://www.youtube.com/watch?v=WDtaN6fZEZwProszę przyjąć, że intencja dotycząca sprawiedliwości jest tą właściwą na lipiec, gdyż właśnie o niej mówi Papież Franciszek w filmie (opublikowanym 4. lipca na YouTube ) poświęconym intencji lipcowej.
|
Pn lip 08, 2019 9:59 pm |
|
 |
joannabw
Niesamowity Gaduła
|
bergamotka napisał(a): Brandeisbluesky napisał(a): o łaskę nawrócenia dla księży, braci i sióstr zakonnych, którzy sprzeniewierzają się swojemu powołaniu - za umieszczeniem jej w ogólnych jest bergamotka i Brandeisbluesky (czyli ja). Nie do końca mnie zrozumiałaś. Uważam że intencja - jeśli w ogóle powinna mieć ogólny charakter. Ja mojej intencji nie proponuje przenieść do ogolnych bo nie uważam że to jakoś Pana Boga obliguje czy nobilituje tą intencję. Kiedyś nasze bolączki z wątkiem ogólnym skwitował Admin. I proponował by intencji ogólnych nie tykać w przysxlosci. Niestety zanosi się na powtórkę z rozrywki. Jaka jest różnica między intencjami ogólnymi a pozostałymi? Rozumiem, że coś na wzór listu priorytetowego i zwykłego. 
|
N lip 14, 2019 3:04 pm |
|
 |
bergamotka
Niesamowity Gaduła
|
joannabw napisał(a): Jaka jest różnica między intencjami ogólnymi a pozostałymi? Rozumiem, że coś na wzór listu priorytetowego i zwykłego. O to już powinnaś pytać zeoatork, bo to one utworzyły ten konstrukt - a raczej chyba Malgosia. Ja wtedy nie byłam na forum, i nigdy nie dowiedziałam się jakie kryteria tym rządzą i czemu jeśli coś jest istotne dla zelatorek to jest to umieszczane w intencjach ogólnych - choć swego czasu o to pytalam
|
N lip 14, 2019 5:48 pm |
|
 |
joannabw
Niesamowity Gaduła
|
O ile pamiętam, z początku był podział na intencje stałe np. o powołania kapłańskie i tzw. przejściowe przykładowo o sukces w jakimś dziele bergamotki.
|
N lip 14, 2019 6:21 pm |
|
|