Ks.Lemański na emeryturze
Autor |
Wiadomość |
impiety
Niesamowity Gaduła
wyznanie: nie chcę podawać
|
 Re: Ks.Lemański na emeryturze
Yarpen Zirgin napisał(a): Thorwald, czy Ty na prawdę nie potrafisz zrozumieć, że zakaz wypowiadania nie następuje po tym, kiedy ksiądz wypowiada się w kwestiach, które Tobie się nie podobają? ja myślę że powinie następować po tym jak ksiądz wypowiada kłamstwa, pomówienia i insynuacje 
_________________ Kill Yourself or Die Trying
|
Wt sie 20, 2013 4:16 pm |
|
 |
Brygida
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): So lip 28, 2007 12:00 pm Posty: 4288 Lokalizacja: Pomorskie
|
thorwald napisał(a): impiety napisał(a): O.Rydzyk nie takie głupoty wygaduje o smolensku od dawna i nikt go nie zbanował więc tego drugiego czemu by miano upominać?  Żeby tylko o Smoleńsku! Gdy mówił o Prezydentowej jako o czarownicy, sugerował, że Polską nie rządzą Polacy albo głosił, że w Polsce panuje totalitaryzm, nikt nie uznawał tego za "budzenie niepokoju", "sianie zamętu" itp. Kłam, kłam, a w końcu uwierzą. Typowa propaganda Josepha Goebbelsa. Znowu powtarzasz kłamstwa. O.Rydzyk nie o Marii Kaczyńskiej mówił czarownica, a o Środzie, to po pierwsze. Po drugie kolejne kłamstwo:"że w Polsce panuje totalitaryzm, nikt nie uznawał tego za budzenie niepokoju...", kolejne wierutne kłamstwo, prawie każda wypowiedź o.Rydzyka podlega totalnej krytyce. P.S. Niestety dałam się wciągnąć w off top, ale nie wytrzymałam, jeśli ktoś pisze takie wierutne kłamstwa.
_________________ "Dopóki macie czas, dobro czyńcie"
Święty Paweł z Tarsu
|
Wt sie 20, 2013 4:22 pm |
|
 |
thorwald
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn lut 06, 2006 8:59 pm Posty: 10490 Lokalizacja: Kraków
|
Brygida napisał(a): O.Rydzyk nie o Marii Kaczyńskiej mówił czarownica, a o Środzie, to po pierwsze. O jakiej Środzie? http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 27496.htmlCytuj: Po drugie kolejne kłamstwo:"że w Polsce panuje totalitaryzm, nikt nie uznawał tego za budzenie niepokoju...", kolejne wierutne kłamstwo, prawie każda wypowiedź o.Rydzyka podlega totalnej krytyce. Mówił tak. Insynuował, że w Polsce władza działa metodami totalitarnymi, szkalując polskie państwo. I to w Bruxeli, do obcych. I o tym, że Polską nie rządzą Polacy też mówił.
|
Wt sie 20, 2013 4:36 pm |
|
 |
Brygida
Niesamowity Gaduła
|
Magdalena Środa i kończę off top w tym wątku.
Święty Paweł z Tarsu
|
Wt sie 20, 2013 4:45 pm |
|
 |
impiety
Niesamowity Gaduła
|
Może tobie się Brygido pomyliło i O.Rydzyk mówił to w środę ale o prezydentowej  a nie o Środzie http://www.rp.pl/artykul/680410.html a tu przeprasza za coś czego nie powiedział Brygido? 
|
Wt sie 20, 2013 4:48 pm |
|
 |
zefciu
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn lut 23, 2004 11:34 pm Posty: 3891 Lokalizacja: Poznań
wyznanie: chrześcijanin, inne (trynitarny i biblijny)
|
No to jest po prostu piękne, jak ludzie przyjmują prawdy podane do wierzenia. Tak jak z13c wierzyć musi religijnie, że konkordat jest powodem uprzywilejowania KRK w Polsce, tak np. Brygida musi wierzyć, że O. Rydzyk mówił o Środzie. I koniec. O Środzie! Można przedstawiać źródła. Ale on mówił o Środzie!
_________________ Użytkownik nieaktywny na skutek nieregulaminowej działalności modów. Szukać na wierze i ateiście.
|
Wt sie 20, 2013 5:09 pm |
|
 |
Małgosia
Niesamowity Gaduła
wyznanie: katolik
|
Brygida napisał(a): Znowu powtarzasz kłamstwa. O.Rydzyk nie o Marii Kaczyńskiej mówił czarownica, a o Środzie, to po pierwsze. Brygida napisał(a): Magdalena Środa i kończę off top w tym wątku. Brygida. Nie ośmieszaj się. Nawet Jarosław Kaczyński zrozumiał tę wypowiedź o. Rydzyka tak, jak wszyscy, chociaż twierdzi, że to nie ma znaczenia dla polityki (obrażanie wizerunku prezydenta i jego żony nie ma znaczenia - ciekawe): http://www.youtube.com/watch?v=e28Ub85oeJ4
_________________ "Tylko miłość jest twórcza. Nienawiść prowadzi donikąd". /Maksymilian Kolbe/
|
Wt sie 20, 2013 5:25 pm |
|
 |
Ewa Agnieszka
Niesamowity Gaduła
|
thoward
Gdyby Polską rządzili Polacy, to by działali na rzecz Polaków. Tyle w temacie.
Ciekawe, że o. Rydzyk budzi takie kontrowersje. Ktoś się czegoś boi?
_________________ Czemu wymieniasz moje przykazania i na ustach masz moje przymierze Ty co nienawidzisz karności a słowa moje odrzuciłeś
|
Wt sie 20, 2013 5:42 pm |
|
 |
Brygida
Niesamowity Gaduła
|
Małgosia napisał(a): Brygida napisał(a): Znowu powtarzasz kłamstwa. O.Rydzyk nie o Marii Kaczyńskiej mówił czarownica, a o Środzie, to po pierwsze. Brygida napisał(a): Magdalena Środa i kończę off top w tym wątku. Brygida. Nie ośmieszaj się. Nawet Jarosław Kaczyński zrozumiał tę wypowiedź o. Rydzyka tak, jak wszyscy, chociaż twierdzi, że to nie ma znaczenia dla polityki (obrażanie wizerunku prezydenta i jego żony nie ma znaczenia - ciekawe): http://www.youtube.com/watch?v=e28Ub85oeJ4W Twoich oczach mogę się ośmieszać, nie jesteś dla mnie autorytetem. SŁYSZAŁAM tę wypowiedź o.Rydzyka i na pewno mówił o Magdelenie Środzie. Jarosław Kaczyński nie słyszał tej wypowiedzi o.Rydzyka. Znowu dałam się wciągnąć w off top, a więc definitywnie kończę w wątku o ks. Lemańskim temat o ks. Rydzyku.
Święty Paweł z Tarsu
|
Wt sie 20, 2013 5:43 pm |
|
 |
impiety
Niesamowity Gaduła
|
Ewa Agnieszka napisał(a): thoward
Gdyby Polską rządzili Polacy, to by działali na rzecz Polaków. Tyle w temacie.
Ciekawe, że o. Rydzyk budzi takie kontrowersje. Ktoś się czegoś boi? a kto rządzi? reptilianie? 
|
Wt sie 20, 2013 5:55 pm |
|
 |
Małgosia
Niesamowity Gaduła
wyznanie: katolik
|
Brygida napisał(a): SŁYSZAŁAM tę wypowiedź o.Rydzyka i na pewno mówił o Magdelenie Środzie. Mówił to w kontekście faktu zaproszenia przez p. prezydentową feministek i Magdaleny Środy do pałacu prezydenckiego, ale ni o p. Środzie, a o. śp. p. prezydentowej podejrzewając ją o popieranie eutanazji. Brygida napisał(a): SŁYSZAŁAM tę wypowiedź o.Rydzyka Studiowałaś w tym czasie w Toruniu i byłaś na wykładzie ?  . Na marginesie - Ja też słyszałam.
_________________ "Tylko miłość jest twórcza. Nienawiść prowadzi donikąd". /Maksymilian Kolbe/
Ostatnio edytowano Wt sie 20, 2013 6:10 pm przez Małgosia, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sie 20, 2013 6:06 pm |
|
 |
Ewa Agnieszka
Niesamowity Gaduła
|
impiety
Niech będzie, że są to Polacy sprzedajni.
O. Rydzyk stanowi alternatywę dla jedynie słusznego głosu w Polsce. Chcecie mieć różnorodność światopoglądową, więc macie. Jakiś problem?
_________________ Czemu wymieniasz moje przykazania i na ustach masz moje przymierze Ty co nienawidzisz karności a słowa moje odrzuciłeś
|
Wt sie 20, 2013 6:10 pm |
|
 |
impiety
Niesamowity Gaduła
|
kto ich kupił tych polaków sprzedajnych? i za ile? 
|
Wt sie 20, 2013 6:22 pm |
|
 |
thorwald
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn lut 06, 2006 8:59 pm Posty: 10490 Lokalizacja: Kraków
|
Ewa Agnieszka napisał(a): impiety
Niech będzie, że są to Polacy sprzedajni.
O. Rydzyk stanowi alternatywę dla jedynie słusznego głosu w Polsce. Chcecie mieć różnorodność światopoglądową, więc macie. Jakiś problem? Ewa Chodzi o to, że dyrektor Rydzyk tyle głupot wygaduje, tylu ludzi co jakiś czas obraża, poniża, jątrzy i dzieli rodziny, sieje zamęt i niepokój i... I nikt go nie knebluje ani nawet nie upomina. A taki ks. Lemański czy Boniecki! To są dopiero wrogowie Kościoła. To jest nieczytelne dla wielu ludzi.
|
Wt sie 20, 2013 6:23 pm |
|
 |
Ewa Agnieszka
Niesamowity Gaduła
|
impiety
A kto kupił komunistów?
thoward
Niepokój rzecz pożądana w pewnych sytuacjach, może uratować nawet życie. Jak się siedzi na beczce prochu to wypada się zaniepokoić.
|
Wt sie 20, 2013 6:28 pm |
|
|