Położenie Wszechświata względem Ziemi
Autor |
Wiadomość |
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Cz sty 14, 2010 12:50 pm Posty: 19444 Lokalizacja: Rzeczpostpolita Polska
wyznanie: katolik
|
 Re: Położenie Wszechświata względem Ziemi
|
N wrz 16, 2018 12:30 pm |
|
 |
jotajota
Niesamowity Gaduła
wyznanie: nie chcę podawać
|
towarzyski.pelikan napisał(a): Słońce jest Bogiem (Synem Bożym) i znajduje się w centrum Ziemi. Nie umiem do końca powiedzieć, na ile to Słońce przypomina to słońce, które mamy nad głowami. Jest po prostu źródłem światłości.
Jockey tę mowę nazywa bełkotem pseudonaukowym i ja również skłaniałbym się do takiej oceny, ale być może jestem za głupi, by to ogarnąć. Mówisz o źródłach światłości o hologramach słońca i księżyca nad ziemią, które tak naprawdę są jednym i tym samym, nie mówisz, kto te hologramy wyświetla, jakby te ciała nie miały materialnej formy. Trudno to wszystko ugryźć, nie wiedząc, czy hologramem są tylko te ciała a może wszystko, jest hologramem a więc i wszelka materia i zaraz temat uprościłby się. Ja myślę, że, by szukać nowych rozwiązań stworzenia, należałoby obalić istniejące, ogólnie poznane, najpopularniejsze "stereotypy". Jak wiesz, niczego nie jestem pewien na 100%, jednak Kopernikowy model wszechświata najcelniej do mnie przemawia. U niego, tylko jedna tajemnica wprowadza mnie w zdumienie, natomiast "Twoje" modele dziwią mnie po wielokroć. Uściślić język to podstawa.
|
N wrz 16, 2018 12:47 pm |
|
 |
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Cz sty 14, 2010 12:50 pm Posty: 19444 Lokalizacja: Rzeczpostpolita Polska
|
Tracisz czas próbując rozgryźć bełkot pelikana. Jej nie chodzi o dyskusję, ale o zwykłe strollowanie tematu swoimi bzdurnymi tekstami.
|
N wrz 16, 2018 12:59 pm |
|
 |
towarzyski.pelikan
Niesamowity Gaduła
wyznanie: nie chcę podawać
|
jotajota napisał(a): Jockey tę mowę nazywa bełkotem pseudonaukowym i ja również skłaniałbym się do takiej oceny, ale być może jestem za głupi, by to ogarnąć. Powtórzę odpowiedź udzieloną Jockeyowi, bo może Ci umknęła: Cytuj: To co piszę, nie ma charakteru naukowego. Piszę to z perspektywy mistyka/filozofa. Przypominam, że jesteśmy w dziale nienaukowym. Jak chcesz porozmawiać o nauce, odsyłam do działu naukowego. Ja tylko przedstawiam moje wizje pochodzące od Boga. Dla Was racjonalistów to bełkot, a dla mnie prawda, której nie umiem przedstawić językiem nauki, bo nie jestem naukowcem.
_________________ Jednoczmy siły już dziś, za późno nie robić nic!
|
N wrz 16, 2018 1:02 pm |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 9:54 pm Posty: 12281 Lokalizacja: Polska
|
Dość tego trollingu. Zamykam.
_________________ Znalezione w sieci: "Dystans 2 m jest po to aby niektórzy spadli z ziemii. Przecież wszyscy się nie zmieszczą"
|
N wrz 16, 2018 2:09 pm |
|
|