Autor |
Wiadomość |
merss
Czuwa nad wszystkim
wyznanie: katolik
|
 Re: UWAGI DO OBSŁUGI FORUM V
Wszystkie posty dotyczące sporów nie dotyczące tego miejsca zostały usunięte. Mam nadzieję, że droga prywatnych kontaktów wystarczy.
|
Pt sie 09, 2019 10:06 pm |
|
 |
Soul33
Gaduła
Dołączył(a): Śr lut 29, 2012 1:03 pm Posty: 835 Lokalizacja: dyspensa:)
wyznanie: nie chcę podawać
|
Miałem wrażenie, że właśnie sprawa przestała być sporem, ale nie ma problemu. PW będzie lepszym miejscem na tę rozmowę 
_________________ Non ridere, non lugere, neque detestari, sed intelligere.
|
Pt sie 09, 2019 10:29 pm |
|
 |
Barney
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn maja 25, 2009 4:55 pm Posty: 15674 Lokalizacja: Gdynia
|
Dzięki, Merss.
So sie 10, 2019 12:07 pm |
|
 |
Wespecjan
Niesamowity Gaduła
|
Dlaczego wątek o księdzu Wojtyle odmawiającemu chrztu żydowskiemu dziecku, został przeniesiony z tematu o kondycji Kościoła do jakiegoś nieistotnego tematu o sprzeczce?
|
N sie 11, 2019 8:10 pm |
|
 |
merss
Czuwa nad wszystkim
|
Nie widzę związku z aktualną sytuacją Kościoła i kierunkiem, w którym Kościół zmierza. Do tamtego tematu dołączyły kolejne tematy, więc uporzadkowałam. Poza tym uważam, ze sprawy dochodzenia do Prawdy są iniezwykle istotne. Jeśli masz jednak pomysł, by tamte posty wykorzystać w nowym temacie, nie widzę przeszód. 
|
N sie 11, 2019 8:30 pm |
|
 |
Wespecjan
Niesamowity Gaduła
|
Merss, jeśli wykasowałś mój post, który był odpowiedzią, wykasuj proszę też post pelikana ( viewtopic.php?p=1150028#p1150028 ) a który przecież odpowiedziałem właśnie postem, który zdjełaś, chyba że wyznajesz maksymę "o żydach tylko dobrze albo wcale", choćby o faktach. Proszę, traktuj ludzi i sprawy sprawiedliwie.
|
N sie 11, 2019 11:08 pm |
|
 |
merss
Czuwa nad wszystkim
|
..w zasadzie, nie ma przeszkód do skasowania Eden ma pechowego nicka. Chce chłop dobrze, a zaraz mu ktoś wątek zaśmieca. Nie można się nad tematem skupić?
|
N sie 11, 2019 11:13 pm |
|
 |
Wespecjan
Niesamowity Gaduła
|
merss napisał(a): ..w zasadzie, nie ma przeszkód do skasowania Eden ma pechowego nicka. Chce chłop dobrze, a zaraz mu ktoś wątek zaśmieca. Nie można się nad tematem skupić? Moje posty w tamtym temacie były jak najbardziej - w temacie, obrałem tylko wiersz-cebulę z łuściochów do miąższu. Dopóki jakiś tchórz, nie wystraszył się tego "niepoprawnego" widoku i nie zaczął kasować.
|
N sie 11, 2019 11:59 pm |
|
 |
merss
Czuwa nad wszystkim
|
No widzisz, czyli pokazałeś to co jest jedynie organem spichrzowym i to w budowie liścia. Jak zgromadziłeś truciznę w miąższu to ona tam jest i tylko z niej korzystasz. Pominąłeś nie tylko korzeń i łodygę, ale i organ rozmnażania generatywnego. I uważasz, ze nabierzesz mnie na porażony mączniakiem magazyn spichrzowy.. 
|
Pn sie 12, 2019 12:59 pm |
|
 |
Wespecjan
Niesamowity Gaduła
|
Bardzo przepraszam szanownego Pana Prezesa Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego za posądzanie go o celowe sprzyjanie aborcji eugenicznej na podstawie tylko bierności i braku legislacji w tym temacie. Jockeya i moderacje przepraszam za uporczywie trwanie w zapalczywości przy obstawaniu przy swoim zdaniu, które było oparte tylko na poszlakowych dowodach, bez wskazania kategorycznej, jednoznacznej wypowiedzi Pana Prezesa, w której by przyznał się do popierania aborcji eugenicznej. Mea culpa.
|
Wt sie 20, 2019 1:14 pm |
|
 |
merss
Czuwa nad wszystkim
|
|
Wt sie 20, 2019 2:15 pm |
|
 |
Barney
Niesamowity Gaduła
|
@Śmiały Harpunnik ustawił moją fotografię jako swój awatar. Jest to zachowanie przekraczające wszelkie zasady - od dobrego wychowania, przez netetykietę po prawo. Innymi słowy - jest to skrajne chamstwo. Proszę o interwencję.
Pt sie 30, 2019 1:20 pm |
|
 |
Barney
Niesamowity Gaduła
|
Dziękuję za szybka reakcję.
Pt sie 30, 2019 1:33 pm |
|
 |
Maciek
Gaduła
Dołączył(a): Pn maja 08, 2017 10:59 am Posty: 634 Lokalizacja: W myśli Boga, w mamie i tacie, później przez chwilę w brzuchu, a teraz w Warszawie i oby do Nieba ;)
|
Dzień dobry Czy obsługa forum byłaby w stanie naprawić materiał o Immanuelu Kancie https://www.katolik.pl/immanuel-kant,2043,416,cz.html ? Wyświetlana jest tylko pierwsza strona 
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=k86d1-2lQEU
|
Śr wrz 18, 2019 5:53 pm |
|
 |
Robur
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Pt mar 26, 2004 5:06 pm Posty: 4534 Lokalizacja: Poznań
|
Papieże w Kościele katolickim przyjmują imiona według których ich nazywamy. Przykładowo mówimy/piszemy papież Franciszek lub Franciszek. Ostatnio medialnie, nawet na stronach katolickich używa się nazwisk papieży zamiast ich imion. Jako moderacja stoimy na stanowisko, że papieże przyjmują imiona w określonym celu, a my do tego się dostosowujemy szanując to. Druga rzecz, to używanie nazwisk może mieć z różnych powodów podtekst, czego powinniśmy unikać. Proszę stosować się na forum do tego wielowiekowego kościelnego zwyczaju.
|
Śr paź 23, 2019 9:35 pm |
|
|