Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt cze 13, 2025 9:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2592 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 173  Następna strona
 UWAGI DO OBSŁUGI FORUM V 
Autor Wiadomość
Gaduła
Gaduła

wyznanie: katolik
Odpowiedz z cytatem
Post Re: UWAGI DO OBSŁUGI FORUM V
Robur napisał(a):
/.../
I o czym chcesz chłopie w nim pisać?
właśnie się nie dowiesz bo ni ma wątku. O pizzie, czy hawajską dostała?

Wt lis 03, 2020 12:45 am
Zobacz profil WWW
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Błogosławionych Świat Bożego Narodzenia życzy wszystkim userom moderacja.

Ze względu na obecny nadal stan pandemii, przez Święta forum będzie otwarte. Liczymy, że zwłaszcza w Wigilię skupimy się na naszych bliskich, a wirtualna sfera forum nie będzie tej bliskości zakłócać. :)

Śr gru 23, 2020 12:17 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Właściwie to mnie to wali, ale czy to dobry pomysł by rezygnować z takiej fajnej tradycji zamykania forum na święta?

Śr gru 23, 2020 2:01 pm
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
Wyjątkowe czasy ciągną za sobą też zmiany w tradycji. To był raczej zwyczaj. Widać i do nas to dotarło. Na razie na pół gwizdka, ale szczegóły to już moja słodka tajemnica. :)

Śr gru 23, 2020 2:06 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
No cóż, nie mój cyrk nie moje małpy. Chcę jednak powiedzieć że ten zwyczaj to była jedna z tych rzeczy które szanowałem, to chyba najodpowiedniejsze słowo, na tym forum.

Śr gru 23, 2020 2:15 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Zwyczaje się zmieniają.

Śr gru 23, 2020 2:17 pm
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
Może doczekamy się normalności? Zawsze była to informacja, że jest to czas, który powinniśmy poświęcić bliskim. Nie należalo tego rozpraszać. Od osób samotnych słyszałam, że święta to czas, gdy tę samotność odczuwa się najdotkliwiej. Dziś ich nikt raczej nie zaprosi. Niektórzy odmawiają wyjazdu, inni obawiają się przyjazdu. To też należy szanować. Forum jest dla ludzi a nie ludzie dla forum.
Niewierzący też cenili sobie ten czas świateczny, by cieszyć się obecnością bliskich. To nas łaczy a nie dzieli.

Śr gru 23, 2020 2:22 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Skoro już o tradycji mowa, każda ma swoją historię.
U tej legły określone powody. Kiedyś różni dowcipnisie zamieszczali po nocach obsceniczne teksty i rysunki, co o świcie wywoływało nerwowe odruchu forumowiczów rannych ptaszków. A im dłużej widniały owe dzieła tym większa była poruta dla forum. Szczególnie upodobano sobie święta katolickie. Drugi powód to wysoka w tamtych czasach temperatura dyskusji. Święta są po to, aby świętować, a nie zaglądać co chwile na forum sprawdzając co wróg napisał. Dlatego wprowadzono zamykanie forum. Z czasem Admin uruchomił funkcję zatwierdzania pierwszych 10 postów przez moderacje, co okazała się skuteczna zaporą dla nieproszonych gości. Także temperatura dyskusji opadła.
Niemniej tradycja pozostała i jest dobrym pomysłem na wyciszenie się. Przez Święta moderacja będzie w okrojonym składzie. Gdyby reszta także była zajęta, forum byłoby zamknięte.
Być może powrócimy do tradycji, to zależne będzie od sytuacji.

Z ciekawszych świątecznych inicjatyw było wspólne śpiewanie kolęd online, coś jak obecne koncerty, tyle, że bez wizji. Pomysł upadł, kiedy jeden z userów stwierdził, że gdyby go żona zobaczyła w słuchawkach śpiewającego do komputera kolędy, to uznałaby to za objawy gwałtownego pogorszenia się jego zdrowia psychicznego. Tak nie narodziła się nowa tradycja... :-D

Cz gru 24, 2020 1:51 am
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Swego czasu był na forum taki temat " Znalezione w sieci" gdzie można było wrzucać interesujące, smieszne, miłe dla ucha oczu, czy też takie , którymi chciano się podzielić z innymi, bo nas urzekły- filmiki. Nie mogę go znaleźć - zniknął? Jeżeli tak. - to czy można by założyć go na nowo?

Pn sty 04, 2021 3:58 pm
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
II/1 Reaktywacja starszych tematów w nowej formie jest możliwa, jeśli dany topic nie pojawiał się przez kilkanaście ostatnich tygodni lub zniknął z bazy danych forum.
Nie pamiętm takiego wątku. :)

Pn sty 04, 2021 4:21 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
Był :) Sama zamieściłam tam - filmik z rewelacyjnego tańca kilkulatków .

No ok. Zatem rozumiem, że mogę reaktywować.

Pn sty 04, 2021 4:28 pm
Czuwa nad wszystkim
Czuwa nad wszystkim

Odpowiedz z cytatem
@robertson
Dość zaśmiecania forum i dziwnych wpisów na kilometry bez jakiegokolwiek związku z tematem.
Podejmuję się robienia po tobie porządków i każdy post będący jawnym offtopem (a 99.9% twoich wpisów taka jest) wylatuje z forum. Nawet nie będę do kosza wrzucał. Po prostu dość głoszenia z twojej strony. Forum dyskusyjne to nie miejsce na nawracania do sekty. Dyskusja jak sama nazwa wskazuje jest wymianą poglądów a nie to co ty uprawiasz. Zapowiadam, że nie będzie taryfy ulgowej i... a jak nadal będziesz wypisywał jak dotąd to polecą kary regulaminowe. Czas abyś zaczął przestrzegać regulaminu.

Pt sty 22, 2021 12:40 am
Dyskutant
Dyskutant

wyznanie: wierzę w Jezusa ale nie uznaję Trójcy i/lub Biblii
Odpowiedz z cytatem
Jockey napisał(a):
@robertson
Dość zaśmiecania forum i dziwnych wpisów na kilometry bez jakiegokolwiek związku z tematem.
Podejmuję się robienia po tobie porządków i każdy post będący jawnym offtopem (a 99.9% twoich wpisów taka jest) wylatuje z forum. Nawet nie będę do kosza wrzucał. Po prostu dość głoszenia z twojej strony. Forum dyskusyjne to nie miejsce na nawracania do sekty. Dyskusja jak sama nazwa wskazuje jest wymianą poglądów a nie to co ty uprawiasz. Zapowiadam, że nie będzie taryfy ulgowej i... a jak nadal będziesz wypisywał jak dotąd to polecą kary regulaminowe. Czas abyś zaczął przestrzegać regulaminu.

Jesteście kolejnym "miejscem", w którym prowadzę zwycięskie dyskusje, i to was denerwuje. Ja mam świadomość waszych nerwów, i bezustannej waszej dezaprobaty. Ja widzę, że staracie się p o m i m o wszystko wierzyć w swoje "prawdy", i pozostać im wiernym. Wiem, że tak czyni się powszechnie, wszędzie. W tym i naszej społeczności.
Tylko, że według definicji: "offtop", to odbieganie od głównego wątku rozmowy. Zaprzestań więc przypisywać mi stosowanie offtopu. Nie ja unikam rozmów na temat, tylko przypominam, o czym jest, i namawiam do pisania pod tematem, na temat. Tak to jeśli sobie mnie tu nie życzycie, nie ma podstaw, żebym tu pozostał. Zaprzestań jednak pisać na mój temat nieprawdy. Widzę, że wielu z was się jej boi, i przed nią ucieka. I pisanie o moim "nawracaniu", gdy n i g d y nie odwołuję się do "organizacji", naszych publikacji itp. jest następnym "nieporozumieniem". Tak to, to nie moje pisanie nie na temat, jest dla was niedopuszczalne. Moje wytrwałe stawanie w obronie prawdy, was denerwuje. Zwyczajnie widzę, że jak wszyscy i wszędzie obawiacie się ujawnienia prawdy, i wolicie innym zamykać usta. Jest to jedno z wielu miejsc, w którym zamiast udowadniania swoich przekonań, spotykam się z nagonką, i opryskliwością. Tak to proszę o uczciwe przedstawienie powodów waszego, twojego występowania przeciw mnie, zamiast zwyczajnej nieprawdy, ze uprawiam offtopy. Odpowiadam na zarzuty, pytania, odnoszę się do głownego tematu, czy zaaprobowanych komentarzy. A wielu was nigdy. Tak to zwyczajnie napisz, i przedstaw dowody mojego pisania nie na temat. A uwierz, że nie ma tutaj nikogo, kto pisałby zawsze i wszędzie tylko pod tematem, na temat. Masz chęć mnie w....ć, to uczyń to wbrew regulaminowi. Rozumiem, że uznajesz, że jest po to, "żeby go łamać". Tak jest, w istocie staję w obronie własnych przekonań. Tylko, że to nie przestępstwo. Mam do tego nawet konstytucyjne prawo. Rozumiem, że wolicie nie dyskutować, nie odpowiadać na zarzuty. Nie wysłuchiwać zarzutów, czy nawet wysłuchiwać wyjaśnień. Tylko, co z tego. Nawet jeśli napiszesz na czerwono nieprawdę, nie stanie się przez to prawdziwe twoje stanowisko. Rozumiem, że macie wiele względem mnie. Nie pisz jednak, że unikam rozmów na temat. Przynajmniej kilka, może kilkanaście razy, namawiałem innych, żeby nie uciekali od temat, ponieważ w danym miejscu właściwe jest pisać o tym, o czym jest temat. Tak to nie piszę w miejscach nie przeznaczonych dla innowierców. Wszyscy tacy, nie podzielają waszego zdania. Nie byłoby przecież wtedy mowy o inności, odmienności. Nawet społeczności katolickie jako wyznania w poszczególnych krajach, reprezentują odmienne stanowisko np. w kwestii celibatu. Nie podzielają waszego zdania. Co np.wyraża ks. Tadeusz Isakowicz-Zalewski w książce: "Chodzi mi tylko o prawdę". Tak to rozumiem, że obrona swojego stanowiska, swoich przekonań, pomimo zachowywania taktu mowy, czy szacunku. Nie spotka się już z wasza aprobatą. A ja zawsze zaznaczam, że wyrażam tylko swoje zdanie, i jestem gotowy nawet na nieprzychylny odzew. Z nadzieją zachowania przez adwersarza taktu. Proszę o jasne przedstawienie swego stanowiska, i uczciwe podanie prawdziwych powodów waszej do mnie niechęci. Oskarżenie mnie o offtop, jest według mnie bezpodstawne. Proszę o uczciwe przedstawienie sprawy. I zaznaczam, że ponieważ zwyczajnie staracie się mnie "wykopać" z tego miejsca. Nie ma sensu, moje tutaj pozostawanie. Nie wydaje mi się jednak, że podany powód jest prawdziwy. Tyle. Pomimo wszystko pozdrawiam.

Cz sty 28, 2021 8:37 pm
Niesamowity Gaduła
Niesamowity Gaduła

Odpowiedz z cytatem
robertson napisał(a):
Jesteście kolejnym "miejscem", w którym prowadzę zwycięskie dyskusje, i to was denerwuje.
Naprawdę świetne :mrgreen:
Dobra (choć oklepana) rada, @robertsonie:
jeśli jedna osoby Ci mówi, że jesteś pijany, zlekceważ ją
jesli mówi tak druga - zastanów się, czy nie ma racji
jeśli trzecia - idź się położyć

Sam wspomniałeś o innych forach, na których "występowałeś" - więc i ja wspomnę, że obserwowałem na nich Twoje "występy".
Wszędzie było tak samo, i bynajmniej nie były to triumfy.

Naprawdę sądzisz, że możesz pisać... to, co piszesz a potem na końcu stwierdzić że toczyłeś "zwycięskie dyskusje" - a ktokolwiek ci w tę autopropagandę uwierzy?
Nikt Cię nie chwali, więc sam się chwalisz? ;)

Po prostu nie sposób nie zacytować:

Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:
„Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie...

Cz sty 28, 2021 8:48 pm
Zobacz profil WWW
Dyskutant
Dyskutant

wyznanie: wierzę w Jezusa ale nie uznaję Trójcy i/lub Biblii
Odpowiedz z cytatem
Barney napisał(a):
robertson napisał(a):
Jesteście kolejnym "miejscem", w którym prowadzę zwycięskie dyskusje, i to was denerwuje.
Naprawdę świetne :mrgreen:
Dobra (choć oklepana) rada, @robertsonie:
jeśli jedna osoby Ci mówi, że jesteś pijany, zlekceważ ją
jesli mówi tak druga - zastanów się, czy nie ma racji
jeśli trzecia - idź się położyć

Sam wspomniałeś o innych forach, na których "występowałeś" - więc i ja wspomnę, że obserwowałem na nich Twoje "występy".
Wszędzie było tak samo, i bynajmniej nie były to triumfy.

Naprawdę sądzisz, że możesz pisać... to, co piszesz a potem na końcu stwierdzić że toczyłeś "zwycięskie dyskusje" - a ktokolwiek ci w tę autopropagandę uwierzy?
Nikt Cię nie chwali, więc sam się chwalisz? ;)

Po prostu nie sposób nie zacytować:

Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:
„Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie...

Ja nie zamierzam wierzyć w twoją i waszą dobrą wolę. Nawet nie ukrywacie swojej do mnie niechęci. I nie o pochwały mi idzie. To m.in do ciebie zaadresowałem możliwość wykazania prawdy swojego stanowiska. I wielokrotnie nawet nie podejmowałeś starań. Ty jednak niekiedy jednak tak. I to mnie nie dziwi. A ja jak umiałem stawałem w obronie swoich wierzeń. Rozumiem, że wasze nieprzychylne mi stanowisko, wypływa z waszej do mnie "sympatii". To tylko ja was "nie rozumiem". Znam twoje publikacje, i wiem, że jak umiesz tak starasz się stawać w obronie waszych wierzeń. A ja, jak umiem, swoich. Tylko, że tutaj jestem jeden pomiędzy wielu, pozostawiony sam sobie. I mam świadomość waszej antypatii. Tylko, ja wolę rozmawiać o... I wtedy mamy sposobność przedstawiać argumenty. Niestety nie widzę sensu dyskusji w miejscu mi otwarcie nieprzychylnym. Szkoda mojego i waszego czasu. Waszego, jak to zaznaczacie jest wam o wiele bardziej szkoda. A ja, jak nie tu, tu w innych miejscach porozmawiam na tematy prawd wiary. Pozdrawiam.

Cz sty 28, 2021 9:34 pm
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2592 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 173  Następna strona