Chrzescijanski Zbor Swiadkow Jehowy zmienil taktyke?
Autor |
Wiadomość |
dienicy
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn paź 03, 2011 5:20 am Posty: 1909 Lokalizacja: EU
wyznanie: nie chcę podawać
|
 Chrzescijanski Zbor Swiadkow Jehowy zmienil taktyke?
Zauwazylem, ze SJ przestali pukac do drzwi, teraz stoja na stacjach metra. W sumie nic nie robia, sa mniej aktywni niz ulotkarze czy gazeciarze. Mozna podejsc i dostac gazetki albo porprosic 'zanudz mnie na smierc w dwadziescia minut' i wtedy zaczynaja glosic 'dobra nowine'. Pierwsze co pomyslalem to, ze SJ musza nienawidzic domokrazstwa tak bardzo, ze przestali. Drugie to, ze miejsca w Raju na Ziemi rowniez sie pokonczyly. Pewnosci nie mam, ale wydaje mi sie, ze taka zmiana musiala byc zatwierdzona przez HQ. Macie pojecie co i jak? Czyzby to byl poczatek upadku 'Najwiekszych budowcow na swiecie', a moze cos knuja? 
_________________ The illiterate of the 21c. will not be those who cant read and write, but those who cant learn, unlearn, and relearn
|
Śr lis 19, 2014 8:53 pm |
|
 |
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Cz sty 14, 2010 12:50 pm Posty: 19238 Lokalizacja: Rzeczpostpolita Polska
wyznanie: katolik
|
 Re: Chrzescijanski Zbor Swiadkow Jehowy zmienil taktyke?
Pukają dalej, nic się nie zmieniło. Przy metrze widziałem ich już kilka lat temu.
|
Śr lis 19, 2014 8:56 pm |
|
 |
dienicy
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn paź 03, 2011 5:20 am Posty: 1909 Lokalizacja: EU
wyznanie: nie chcę podawać
|
Moze masz racje i to tylko przypadek. Do mnie pukali przynajmniej raz na pore roku a w tym roku nie bylo nikogo od maja. Od wrzesnia zaczalem ich zauwazac na stacjach dlatego pomyslalem, ze sie im pozmienialo.
_________________ The illiterate of the 21c. will not be those who cant read and write, but those who cant learn, unlearn, and relearn
|
Śr lis 19, 2014 9:15 pm |
|
 |
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Cz sty 14, 2010 12:50 pm Posty: 19238 Lokalizacja: Rzeczpostpolita Polska
|
Do mnie nie pukali od września ubiegłego roku. Pewnie dlatego, że we wrześniu, po bodaj trzech miesiącach wizyt, stwierdzili, że "spłycam rozmowy" i "muszę chcieć" przyjąć ich "pomoc" na drodze w "poszukiwaniu prawdy". Może i Twój dom, tak jak i mój, oznaczyli jako "nie odwiedzać nigdy".
|
Śr lis 19, 2014 9:26 pm |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 9:54 pm Posty: 12080 Lokalizacja: Polska
|
Ja parę lat temu jak zapukali zaprosiłem ich ale rozmowę chciałem zacząć od modlitwy o światło Ducha Świętego. Do dzisiaj ich nie widziałem w moich drzwiach.
_________________ Znalezione w sieci: "Dystans 2 m jest po to aby niektórzy spadli z ziemii. Przecież wszyscy się nie zmieszczą"
|
Śr lis 19, 2014 11:21 pm |
|
 |
MJ
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn kwi 07, 2003 6:53 pm Posty: 2637 Lokalizacja: USA
|
Jockey napisał(a): Ja parę lat temu jak zapukali zaprosiłem ich ale rozmowę chciałem zacząć od modlitwy o światło Ducha Świętego. Do dzisiaj ich nie widziałem w moich drzwiach. I nie zgodzili sie na te modlitwe?
|
Śr lis 19, 2014 11:27 pm |
|
 |
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
|
To nie wiesz, że jednym ze najskuteczniejszych metod na pozbycie się śJ jest zaproszenie ich do wspólnej modlitwy i trwanie przy tym zamiarze?
|
Śr lis 19, 2014 11:37 pm |
|
 |
Jockey
Czuwa nad wszystkim
Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 9:54 pm Posty: 12080 Lokalizacja: Polska
|
Nie. Bo oni jak ognia boją się modlić do Ducha Świętego.
_________________ Znalezione w sieci: "Dystans 2 m jest po to aby niektórzy spadli z ziemii. Przecież wszyscy się nie zmieszczą"
|
Cz lis 20, 2014 4:15 am |
|
 |
Tomcio Paluszek
Gaduła
Dołączył(a): Cz mar 13, 2008 3:33 pm Posty: 771 Lokalizacja: Zielona Góra
|
ciach- offtop (merss)
_________________ Sapere aude!
|
Cz lis 20, 2014 10:11 am |
|
 |
sahcim
Niesamowity Gaduła
|
Mieszkam w Irlandii i i też miałem przyjemność odwiedzin dwóch panów z broszurkami w ręku. Zaczęli swoją gadkę po angielsku ale, że akcent ich zdradzał, to niegrzecznie przerwałem i spytałem skąd są, a gdy okazało się, że to krajanie, to sobie pagadaliśmy...(potem moje dzieci skarżyły żonie, że zamiast to wizytorsi gadać, to prawie tylko ja gadałem)  Na pożegnanie pochwaliłem ich, że przypominają tubylcom, iż jest coś takiego jak Biblia. Myślałem, że jeszcze wrócą ale od tamtej pory słuch po nich zaginął...
_________________ Postaw, Panie, straż moim ustom i wartę przy bramie warg moich! Mojego serca nie skłaniaj do złego słowa...
|
Cz lis 20, 2014 1:54 pm |
|
 |
witoldm
Niesamowity Gaduła
Dołączył(a): Pn mar 20, 2006 11:39 pm Posty: 3620 Lokalizacja: Roztocze
|
Podejrzewam, że w blokach, jako obcych ich nie wpuszczają. Natomiast w oddzielnych domach, się ciągle pojawiają. Podziwiam ich wiarę w to, że takie wałęsanie się ma sens. Do mnie za często nie przychodzą, bo stawiam kawę na ławę. Mówię że, mową nic się nie zbuduje, lepiej czynem potwierdzić swoją wiarę w Boga. A jak się napocimy, to w mig zrozumiemy co to Bóg, oraz ile to kosztuje być Bogiem.
_________________ prezydent Legionu Maryi p.Brzozówka
|
Cz lis 20, 2014 8:00 pm |
|
 |
ja
Niesamowity Gaduła
|
dienicy napisał(a): Zauwazylem, ze SJ przestali pukac do drzwi, teraz stoja na stacjach metra. W sumie nic nie robia, sa mniej aktywni niz ulotkarze czy gazeciarze. Mozna podejsc i dostac gazetki albo porprosic 'zanudz mnie na smierc w dwadziescia minut' i wtedy zaczynaja glosic 'dobra nowine'. Pierwsze co pomyslalem to, ze SJ musza nienawidzic domokrazstwa tak bardzo, ze przestali. Drugie to, ze miejsca w Raju na Ziemi rowniez sie pokonczyly. Pewnosci nie mam, ale wydaje mi sie, ze taka zmiana musiala byc zatwierdzona przez HQ. Macie pojecie co i jak? Czyzby to byl poczatek upadku 'Najwiekszych budowcow na swiecie', a moze cos knuja?  Pukaja nadal . Może ich nie wpuszczałeś to na razie dali sobie z Tobą spokój . A stanie z gazetkami ma sens bo podchodzi ten co chce rozmawiać albo cos poczytać.
_________________ Na pytanie czy ty jesteś JA? odpowiadam : JA JESTEM
|
Pn gru 15, 2014 12:30 pm |
|
 |
Yarpen Zirgin
Niesamowity Gaduła
|
ja napisał(a): Pukaja nadal . Może ich nie wpuszczałeś to na razie dali sobie z Tobą spokój Raczej w okolicy jest tak mało śJ, że nie są w stanie obejść wszystkich domów. 
|
Pn gru 15, 2014 12:33 pm |
|
 |
ja
Niesamowity Gaduła
|
Yarpen Zirgin napisał(a): Do mnie nie pukali od września ubiegłego roku. Pewnie dlatego, że we wrześniu, po bodaj trzech miesiącach wizyt, stwierdzili, że "spłycam rozmowy" i "muszę chcieć" przyjąć ich "pomoc" na drodze w "poszukiwaniu prawdy". Może i Twój dom, tak jak i mój, oznaczyli jako "nie odwiedzać nigdy". Tyle wiesz co zjesz .A piszesz tyle jakbys wiedział dużo. Nie ma takich oznaczeń :"nie odwiedzać nigdy". Nawet Manases po 50 latach grzechów okazła skruchę. Bóg ma zawsze nadzieję że ktoś bedzie chciał poznac o nim prawdę
|
Pn gru 15, 2014 12:34 pm |
|
 |
ja
Niesamowity Gaduła
|
Yarpen Zirgin napisał(a): ja napisał(a): Pukaja nadal . Może ich nie wpuszczałeś to na razie dali sobie z Tobą spokój Raczej w okolicy jest tak mało śJ, że nie są w stanie obejść wszystkich domów.  jak wyżej . Chyba na antarktydzie tak jest . Albo we wsi Głucha Dolna. W kazdym mieście i miasteczku wszystkie domy to kwestia 3 miesiecy najdłużej.
|
Pn gru 15, 2014 12:37 pm |
|
|